GENT GRAN

Segons l’últim informe de l’Oficina Municipal de Dades de l’Ajuntament de Barcelona, ​​l’índex de població major de 65 anys a la ciutat és del 21,5% i una de cada quatre d’aquestes persones viuen soles.
En els nostres tallers de fotografia participativa per a persones majors de 65 anys propiciem un espai d’activitat física i mental amb un ambient lúdic on crear un sentiment de pertinença a un grup, fent-los partícips de les activitats del seu municipi.
Els acostarem la fotografia per recuperar les seves històries personals, i donar-les a conèixer a la societat. Volem que parlin del seu entorn, del passat, el present i el futur, partint de les seves vivències personals.
Treballarem la memòria històrica des de l’arxiu fotogràfic familiar a través de la retrofotografía, buscant registres amb els de combinar passat i present, i obrirem espais de debat sobre temes relacionats amb el barri i la seva història.
Editarem les imatges conjuntament treballant amb les fotos impreses que es vagin produint al llarg dels tallers, i les intervindrem mitjançant l’escriptura, el collage o la pintura.
L’exposició col·lectiva final ens parlarà, en primera persona, de records, vida quotidiana, anècdotes, somnis, queixes, i de la relació passada i present dels participants amb el seu entorn.

Tallers de fotografia inter-generacionals (amb un grup de 30 persones entre adolescents i gent gran) a Pineda de Mar.