JOVES

A El Catalejo som conscients de les dificultats del sistema educatiu per tractar temes de gran importància social i altament sensibles.
Els nostres tallers dirigits a joves estan enfocats a afavorir la visibilitat i la inclusió i s’emmarquen en el Decret d’Inclusió (150/2017), el Projecte de Convivència (Res. ENS / 585/2017), i el d’Igualtat de Gènere i estan encaminats a afavorir el desenvolupament personal i social dels alumnes, perquè avancin en la consecució de les competències de cada etapa educativa i la transició a la vida adulta, en el marc d’un sistema educatiu inclusiu. A través de la fotografia, treballem les competències bàsiques de l’educació en valors, des de la dimensió personal, interpersonal, i social.
Oferim una activitat pedagògica basada en el treball amb imatges amb la qual els convidem a reflexionar sobre ells mateixos i el seu entorn: com em veig?, com veig als altres?, com em veuen els altres?… Partint de preguntes com aquestes, treballem qüestions específiques relacionades amb el grup, com ara bullying, gènere, afectivitat, diversitat, etc. Aquests tallers tenen una metodologia activa, presencial, participativa i co-creativa.
En els nostres tallers els participants aprendran a entendre la fotografia com una eina senzilla, lúdica, i plena de possibilitats amb la qual expressar-se.
Integrem l’ús de la càmera en dinàmiques físiques per entrar en contacte amb ella i cohesionar el grup. Introduïm dinàmiques basades en el Teatre de l’Oprimit per conèixer els seus interessos i aprofundir en els processos individuals. Finalment, juguem amb les imatges impreses i les intervenim mitjançant l’escriptura, el collage, i la pintura.
El resultat serà una exposició col·lectiva amb tot el que haguem treballat que ens parlarà sobre com veuen els joves els temes tractats.

Taller sobre les persones refugiades amb nens a l’escola Daina-Isard (Olesa de Montserrat) i sobre «el nostre barri» amb joves a La Pau (Barcelona).