NOSALTRES
Som Alberto Martín i Vanessa Roca, dos bones amigues que, després d’una llarga trajectòria professional com a fotògrafes, hem decidit fer servir la fotografia com a motor de canvi personal i social, passant d’explicar les històries des del nostre punt de vista a facilitar processos perquè siguin els mateixos protagonistes els que ens parlin directament, decidint què volen explicar i com.
Als nostres coneixements com a fotògrafes, afegim una llarga formació i pràctica en la recerca de formes d’expressió artística més lliures, autèntiques, i integradores a través de diferents projectes de fotografia participativa, amb col·lectius que van des de joves desvinculats de grups armats a Colòmbia fins a persones amb diversitat funcional a Barcelona. A més a més, hem fet un postgrau en Fotografia Terapèutica i Participativa, i un altre en Llenguatge Sensorial i Poètica del Joc, i tenim experiència en eines com el Teatre de l’Oprimit, l’arteràpia, o el clown.
Estem convençuts que totes aquestes tècniques i eines afegeixen un gran valor a la fotografia participativa per a la transformació social.
Amb aquestes ganes de transformar, comunicar i crear neix 
El Catalejo.
ELS NOSTRES VALORS
Som una associació sense ànim de lucre de l’Economia Social i Solidària.
Dissenyem els nostres tallers partint de les realitats locals, incloem plantejaments en l’àmbit territorial si és possible, prioritzem la col·laboració amb entitats locals, i treballem amb proveïdors de proximitat pertanyents a l’Economia Social i Solidària
Tenim una estructura plenament democràtica, en la qual la presa de decisions és col·lectiva, horitzontal i igualitària.
L’intercooperació amb altres entitats de l’Economia Social i Solidària és fonamental per a nosaltres. Actualment treballem amb les associacions Utopia Barcelona i Teatre de Maleta.
La perspectiva feminista és present en tots els àmbits del nostre projecte, partint d’una política de comunicació no sexista.
Minimitzem la nostra petjada ecològica prioritzant l’ús de tintes i suports reciclables, exempts de PVC, i biodegradables, i amb una política de reducció, reutilització i reciclatge.
Tenim una política clara de no discriminació per motius de gènere, racials, ètnics, culturals, d’orientació afectiu-sexual, per diversitat funcional, etc. i col·laborem amb campanyes i accions d’activisme social contra la discriminació.