RETRATOSCOPI

Tots formem part de diversos grups, i el primer d’ells és la família. Després, a mesura que anem creixent, anem trobant altres, com són les amistats, els companys d’escola o de feina, els veïns, etc.
L’objectiu d’aquesta activitat és prendre consciència del nostre sentit de pertinença a aquests grups, entenent el grup com un conjunt de persones diverses, on cadascuna té diferents capacitats, però on tots som necessaris.
Aquesta és una activitat educativa adreçada a famílies amb nens de 4 a 8 anys en què oferim les eines necessàries perquè, tant nens com adults, a través d’una experiència participativa i lúdica, treballin en equip, s’estrenyin llaços, i desenvolupin conjuntament la curiositat, la sensibilitat, la creativitat, i la capacitat de resoldre problemes, nodrint i millorant les seves competències socials, cognitives i emocionals.
Prendrem com a referència el retrat fotogràfic, i treballarem des de l’individual cap a lo col·lectiu. Utilitzarem diferents tipus de suports, combinant la fotografia amb el dibuix i el collage sobre materials transparents i translúcids com són el metacrilat o la cel·lofana.
El resultat final serà una obra col·lectiva tridimensional i mòbil formada per diferents capes que, en ésser projectada amb llum, inundarà tot l’espai de la sala amb una superposició de retrats, dibuixos, paraules, i colors.

Taller familiar al Hotel d’Entitats La Pau (Barcelona).