MICOS (2020-2021)
Amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i Nusos (Barcelona i Sant Adrià del Besós)MICOS és fruit de la vuitena edició del projecte escolar de proximitat 'Connectem amb...' que el Museu de Ciències Naturals de Barcelona dirigeix als centres educatius del districte de Sant Martí i del municipi veí de Sant Adrià de Besòs, amb l'objectiu de promoure una nova mirada sobre els barris per part de l'alumnat participant.
Amb l'exposició temporal ‘Micos. Una història de primats' com a punt de partida i utilitzant el retrat fotogràfic com a llenguatge, més de 200 alumnes, acompanyats dels seus docents, han buscat i mostrat la diversitat existent a les seves aules i en els seus entorns familiars. Aquesta iniciativa ha abraçat el procés creatiu de principi a fi, des de la definició del que entenem per diversitat fins a l'edició col·lectiva de l'exposició final.
El projecte ha comptat amb espais de debat i reflexió, exercicis de retrat i autoretrat, treballs a partir de mapes imaginaris que connecten domicilis i escoles, dinàmiques d'intervenció sobre les fotografies, entrevistes escrites i audiovisuals, així com un espai final de presa de decisió compartida per a triar el material a exposar.
PROJECTE I EXPOSICIÓ
Un projecte d’El Catelejo i Museu Ciències Naturals de Barcelona
Programa escolar: “Connectem amb...”
Producció: Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Plantejament, gestió i coordinació del projecte educatiu: Departament d’Educació i Activitats del MCNB Nusos Cooperativa
Disseny, execució i comissariat: El Catalejo
Amb la col·laboració de: Centre de Recursos Pedagògics de Sant Martí i Centre de Recursos Pedagògics de Sant Adrià de Besòs
Les escoles i cursos participants són:
6è A i 6è B de l’Escola l’Arc de Sant Martí
6è A i 6è B de l’Institut Escola La Mina
6è A i 6è B de l’Escola Bogatell
6è A i 6è B de l’Escola Prim
6èA i 6èB de l’Escola Joaquim Ruyra
5è A de l’Escola Cascavell
4t ESO A i 4t ESO B de l’Institut Moisès Broggi